Blanka - A Blanka név jelentése, Blanka névnapjai, Blanka név becézése és más érdekességek:

● A Blanka név eredete: germán - latin

● A Blanka név jelentése:

fényes, ragyogó, tiszta, fehér

● A Blanka név becézése / Blanka becenevei:

Blankus, Blanki, Anka, Blankica

● Blanka névnapja:

augusztus 10.október 25.december 1.
● A Blanka név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Blanka név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Blanka névről? Görgess lejjebb!
A Blanka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Blanka névről

● A Blanka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Blanka név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
A Blanka névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Blanka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Blanka név ? Jó helyen jársz!
A Blanka: 6 betűből álló női név / lánynév
A Blanka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Blanka név magánhangzói: A,
A Blanka név mássalhangzói: B, K, L, N,
A Blanka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Blanka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Blanka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Blanka névvel kapcsolatban. a Blanka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Blanka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Blanka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Blanka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Blanka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Blanka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Blanka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!