Piroska - A Piroska név jelentése, Piroska névnapjai, Piroska név becézése és más érdekességek:

● A Piroska név eredete: latin

● A Piroska név jelentése:

régi, ősi, tiszteletreméltó

● A Piroska név becézése / Piroska becenevei:

Piros, Piri, Pircsi, Pirka, Pipi, Pirca, Ircsi, Pirók

● Piroska névnapja:

január 18.
● A Piroska név típusa: P betűs női név / lánynév
● A Piroska név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Piroska névről? Görgess lejjebb!
A Piroska az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Piroska névről

● A Piroska név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Piroska név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Piroska névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Piroska név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Piroska név ? Jó helyen jársz!
A Piroska: 7 betűből álló női név / lánynév
A Piroska név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Piroska név magánhangzói: A, I, O,
A Piroska név mássalhangzói: K, P, R, S,
A Piroska név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Piroska névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Piroska névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Piroska névvel kapcsolatban. a Piroska név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Piroska név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Piroska név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Piroska névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Piroska név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Piroska nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Piroska névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!