Ábrahám - Az Ábrahám név jelentése, Ábrahám névnapjai, Ábrahám név becézése és más érdekességek:

● Az Ábrahám név eredete: héber ( bibliai )

● Az Ábrahám név jelentése:

a tömeg / sokaság atyja

● Az Ábrahám név becézése / Ábrahám becenevei:

Ábris, Ábriska, Abró, Ábi

● Ábrahám névnapja:

június 15.augusztus 16.október 9.
● Az Ábrahám név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ábrahám név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ábrahám névről? Görgess lejjebb!
Az Ábrahám az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ábrahám névről

● Az Ábrahám név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ábrahám név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + B ( 2 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) + H ( 8 ) + Á ( 1 ) + M ( 4 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Ábrahám névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Ábrahám név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ábrahám név ? Jó helyen jársz!
Az Ábrahám: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ábrahám név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ábrahám név magánhangzói: A, Á,
Az Ábrahám név mássalhangzói: B, H, M, R,
Az Ábrahám név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ábrahám névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ábrahám névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ábrahám névvel kapcsolatban. az Ábrahám név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ábrahám név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ábrahám név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ábrahám névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ábrahám név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ábrahám nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ábrahám névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!