Sámuel - A Sámuel név jelentése, Sámuel névnapjai, Sámuel név becézése és más érdekességek:

● A Sámuel név eredete: héber ( bibliai )

● A Sámuel név jelentése:

Isten meghallgatott

● A Sámuel név becézése / Sámuel becenevei:

Samu, Samuka, Samus, Sami, Samó, Samuci, Muel, Mumu

● Sámuel névnapja:

február 16.augusztus 20.augusztus 21.október 10.
● A Sámuel név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Sámuel név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sámuel névről? Görgess lejjebb!
A Sámuel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sámuel névről

● A Sámuel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sámuel név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Á ( 1 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Sámuel névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Sámuel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sámuel név ? Jó helyen jársz!
A Sámuel: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Sámuel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Sámuel név magánhangzói: Á, E, U,
A Sámuel név mássalhangzói: L, M, S,
A Sámuel név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Sámuel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Sámuel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sámuel névvel kapcsolatban. a Sámuel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sámuel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sámuel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sámuel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sámuel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sámuel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sámuel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!