Lajos - A Lajos név jelentése, Lajos névnapjai, Lajos név becézése és más érdekességek:

● A Lajos név eredete: germán - francia

● A Lajos név jelentése:

híres harcos, hangos

● A Lajos név becézése / Lajos becenevei:

Lajoska, Lajkó, Lajcsi, Lajcsika, Lajcsu, Laja, Lajkó, Lala, Lali

● Lajos névnapja:

augusztus 19.augusztus 25.október 10.
● A Lajos név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lajos név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lajos névről? Görgess lejjebb!
A Lajos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lajos névről

● A Lajos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lajos név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + A ( 1 ) + J ( 1 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Lajos névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Lajos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lajos név ? Jó helyen jársz!
A Lajos: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lajos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Lajos név magánhangzói: A, O,
A Lajos név mássalhangzói: J, L, S,
A Lajos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lajos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lajos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lajos névvel kapcsolatban. a Lajos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lajos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lajos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lajos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lajos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lajos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lajos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!