Örsi - Az Örsi név jelentése, Örsi névnapjai, Örsi név becézése és más érdekességek:

● Az Örsi név eredete: magyar

● Az Örsi név jelentése:

hős ( Az Örs férfinév női párja )

● Az Örsi név becézése / Örsi becenevei:

Örske, Örsöcske, Örső, Örsike

● Örsi névnapja:

július 14.október 26.
● Az Örsi név típusa: Ö betűs női név / lánynév
● Az Örsi név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Örsi névről? Görgess lejjebb!
Az Örsi az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Örsi névről

● Az Örsi név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Örsi név számmisztikai elemzése:
Ö ( ) + R ( 9 ) + S ( 1 ) + I ( 9 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Örsi névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Örsi név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Örsi név ? Jó helyen jársz!
Az Örsi: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Örsi név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Örsi név magánhangzói: I, Ö,
Az Örsi név mássalhangzói: R, S,
Az Örsi név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Örsi névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Örsi névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 9 db Ö betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 3 női név / lány név és 6 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Ö betűs női nevek / lánynevek listája Ö betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Örsi névvel kapcsolatban. az Örsi név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Örsi név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Örsi név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Örsi névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Örsi név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Örsi nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Örsi névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!