Örzse - Az Örzse név jelentése, Örzse névnapjai, Örzse név becézése és más érdekességek:

● Az Örzse név eredete: héber ( bibliai ) - magyar

● Az Örzse név jelentése:

Isten az én esküm, Isten megesküdött, Isten a teljesség / tökéletesség ( Az Erzsébet önállósult becézője )

● Az Örzse név becézése / Örzse becenevei:

Örzsi, Örzsike, Zsike, Zsikécske, Örzske

● Örzse névnapja:

november 19.
● Az Örzse név típusa: Ö betűs női név / lánynév
● Az Örzse név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Örzse névről? Görgess lejjebb!
Az Örzse az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Örzse névről

● Az Örzse név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Örzse név számmisztikai elemzése:
Ö ( ) + R ( 9 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + E ( 5 ) = 23 ( 2 + 3 )
Az Örzse névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Örzse név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Örzse név ? Jó helyen jársz!
Az Örzse: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Örzse név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Örzse név magánhangzói: E, Ö,
Az Örzse név mássalhangzói: ZS, R,
Az Örzse név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Örzse névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Örzse névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 9 db Ö betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 3 női név / lány név és 6 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Ö betűs női nevek / lánynevek listája Ö betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Örzse névvel kapcsolatban. az Örzse név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Örzse név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Örzse név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Örzse névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Örzse név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Örzse nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Örzse névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!