Írisz - Az Írisz név jelentése, Írisz névnapjai, Írisz név becézése és más érdekességek:

● Az Írisz név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Írisz név jelentése:

szivárvány, nőszirom

● Az Írisz név becézése / Írisz becenevei:

Irszi, Irszuka, Íriszke, Riszi, Riszu

● Írisz névnapja:

március 25.szeptember 22.
● Az Írisz név típusa: Í betűs női név / lánynév
● Az Írisz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Írisz névről? Görgess lejjebb!
Az Írisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Írisz névről

● Az Írisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Írisz név számmisztikai elemzése:
Í ( 9 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 36 ( 3 + 6 )
Az Írisz névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Írisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Írisz név ? Jó helyen jársz!
Az Írisz: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Írisz név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Írisz név magánhangzói: I, Í,
Az Írisz név mássalhangzói: SZ, R,
Az Írisz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Írisz névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Írisz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 2 db Í betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 2 női név / lány név és 0 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Í betűs női nevek / lánynevek listája Í betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Írisz névvel kapcsolatban. az Írisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Írisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Írisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Írisz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Írisz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Írisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Írisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!