Xerxész - A Xerxész név jelentése, Xerxész névnapjai, Xerxész név becézése és más érdekességek:

● A Xerxész név eredete: perzsa

● A Xerxész név jelentése:

hős a hősök között

● A Xerxész név becézése / Xerxész becenevei:

Xerxi, Xerxus, Xszerxészke, Xészi, Xészu, Xészus

● Xerxész névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Xerxész név típusa: X betűs férfi név / fiúnév
● A Xerxész név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Xerxész névről? Görgess lejjebb!
A Xerxész az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Xerxész névről

● A Xerxész név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Xerxész név számmisztikai elemzése:
X ( 6 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + X ( 6 ) + É ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Xerxész névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Xerxész név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Xerxész név ? Jó helyen jársz!
A Xerxész: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Xerxész név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Xerxész név magánhangzói: E, É,
A Xerxész név mássalhangzói: SZ, R, X,
A Xerxész név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Xerxész névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Xerxész névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 5 db X betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 3 női név / lány név és 2 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
X betűs női nevek / lánynevek listája X betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Xerxész névvel kapcsolatban. a Xerxész név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Xerxész név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Xerxész név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Xerxész névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Xerxész név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Xerxész nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Xerxész névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!