Mitkó - A Mitkó név jelentése, Mitkó névnapjai, Mitkó név becézése és más érdekességek:

● A Mitkó név eredete: görög - szláv

● A Mitkó név jelentése:

Démétérnek - a föld istennőjének - ajánlott. ( A Demeter név becézőjéből )

● A Mitkó név becézése / Mitkó becenevei:

Miti, Mitu, Mitus

● Mitkó névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Mitkó név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mitkó név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mitkó névről? Görgess lejjebb!
A Mitkó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mitkó névről

● A Mitkó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mitkó név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Mitkó névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Mitkó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mitkó név ? Jó helyen jársz!
A Mitkó: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mitkó név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Mitkó név magánhangzói: I, Ó,
A Mitkó név mássalhangzói: K, M, T,
A Mitkó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Mitkó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mitkó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 358 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 225 női név / lány név és 133 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mitkó névvel kapcsolatban. a Mitkó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mitkó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mitkó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mitkó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mitkó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mitkó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mitkó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!