Mateó - A Mateó név jelentése, Mateó névnapjai, Mateó név becézése és más érdekességek:

● A Mateó név eredete: spanyol

● A Mateó név jelentése:

Isten ajándéka ( A Máté név spanyol alakváltozata )

● A Mateó név becézése / Mateó becenevei:

Mati, Matika, Teó, Teus

● Mateó névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Mateó név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mateó név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mateó névről? Görgess lejjebb!
A Mateó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mateó névről

● A Mateó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mateó név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + Ó ( 6 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Mateó névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Mateó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mateó név ? Jó helyen jársz!
A Mateó: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mateó név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Mateó név magánhangzói: A, E, Ó,
A Mateó név mássalhangzói: M, T,
A Mateó név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Mateó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mateó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 355 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 223 női név / lány név és 132 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mateó névvel kapcsolatban. a Mateó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mateó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mateó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mateó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mateó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mateó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mateó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!