Sarolta - A Sarolta név jelentése, Sarolta névnapjai, Sarolta név becézése és más érdekességek:

● A Sarolta név eredete: török - magyar

● A Sarolta név jelentése:

fehér menyét

● A Sarolta név becézése / Sarolta becenevei:

Sári, Sárika, Saci, Sacika, Sasa, Sarolt, Sari, Saruci, Sarolti, Rolta

● Sarolta névnapja:

január 19.május 9.július 5.július 13.július 17.november 4.
● A Sarolta név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Sarolta név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sarolta névről? Görgess lejjebb!
A Sarolta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sarolta névről

● A Sarolta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sarolta név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Sarolta névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Sarolta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sarolta név ? Jó helyen jársz!
A Sarolta: 7 betűből álló női név / lánynév
A Sarolta név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Sarolta név magánhangzói: A, O,
A Sarolta név mássalhangzói: L, R, S, T,
A Sarolta név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Sarolta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Sarolta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sarolta névvel kapcsolatban. a Sarolta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sarolta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sarolta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sarolta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sarolta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sarolta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sarolta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!