Szabina - A Szabina név jelentése, Szabina névnapjai, Szabina név becézése és más érdekességek:

● A Szabina név eredete: latin

● A Szabina név jelentése:

a szabinok népéhez tartozó ( A Szabin férfinév női párja )

● A Szabina név becézése / Szabina becenevei:

Szabi, Szabika, Szabu, Szabinka, Bina, Binus, Binka

● Szabina névnapja:

augusztus 29.október 27.
● A Szabina név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Szabina név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szabina névről? Görgess lejjebb!
A Szabina az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szabina névről

● A Szabina név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szabina név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) + B ( 2 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Szabina névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Szabina név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szabina név ? Jó helyen jársz!
A Szabina: 7 betűből álló női név / lánynév
A Szabina név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Szabina név magánhangzói: A, I,
A Szabina név mássalhangzói: SZ, B, N,
A Szabina név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Szabina névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Szabina névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szabina névvel kapcsolatban. a Szabina név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szabina név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szabina név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szabina névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szabina név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szabina nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szabina névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!