Ödön - Az Ödön név jelentése, Ödön névnapjai, Ödön név becézése és más érdekességek:

● Az Ödön név eredete: görög - magyar

● Az Ödön név jelentése:

jó születésű, előkelő ( Az Eugén név magyar alakváltozata )

● Az Ödön név becézése / Ödön becenevei:

Ödönke, Ödi, Dönci, Dönke, Döncike, Dödi, Ödi

● Ödön névnapja:

november 16.november 20.
● Az Ödön név típusa: Ö betűs férfi név / fiúnév
● Az Ödön név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ödön névről? Görgess lejjebb!
Az Ödön az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ödön névről

● Az Ödön név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ödön név számmisztikai elemzése:
Ö ( ) + D ( 4 ) + Ö ( 4 ) + N ( 5 ) = 13 ( 1 + 3 )
Az Ödön névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Ödön név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ödön név ? Jó helyen jársz!
Az Ödön: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ödön név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ödön név magánhangzói: Ö,
Az Ödön név mássalhangzói: D, N,
Az Ödön név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ödön névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ödön névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 9 db Ö betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 3 női név / lány név és 6 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Ö betűs női nevek / lánynevek listája Ö betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ödön névvel kapcsolatban. az Ödön név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ödön név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ödön név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ödön névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ödön név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ödön nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ödön névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!