Örkény - Az Örkény név jelentése, Örkény névnapjai, Örkény név becézése és más érdekességek:

● Az Örkény név eredete: magyar

● Az Örkény név jelentése:

szabad, szabados, szertelen

● Az Örkény név becézése / Örkény becenevei:

Öri, Örkényke, Örkike, Kényi, Kényus

● Örkény névnapja:

július 15.
● Az Örkény név típusa: Ö betűs férfi név / fiúnév
● Az Örkény név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Örkény névről? Görgess lejjebb!
Az Örkény az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Örkény névről

● Az Örkény név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Örkény név számmisztikai elemzése:
Ö ( ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Örkény névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Örkény név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Örkény név ? Jó helyen jársz!
Az Örkény: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Örkény név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Örkény név magánhangzói: É, Ö,
Az Örkény név mássalhangzói: NY, K, R,
Az Örkény név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Örkény névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Örkény névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 9 db Ö betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 3 női név / lány név és 6 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Ö betűs női nevek / lánynevek listája Ö betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Örkény névvel kapcsolatban. az Örkény név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Örkény név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Örkény név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Örkény névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Örkény név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Örkény nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Örkény névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!