Seherezádé - A Seherezádé név jelentése, Seherezádé névnapjai, Seherezádé név becézése és más érdekességek:

● A Seherezádé név eredete: arab

● A Seherezádé név jelentése:

Az Ezeregyéjszaka meséi című arab mesegyűjtemény főhősnőjének nevéből.

● A Seherezádé név becézése / Seherezádé becenevei:

Sehi, Sehike, Sehus, Zádi, Zádé, Zádéka, Zádika

● Seherezádé névnapja:

május 3.június 7.
● A Seherezádé név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Seherezádé név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Seherezádé névről? Görgess lejjebb!
A Seherezádé az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Seherezádé névről

● A Seherezádé név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Seherezádé név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + E ( 5 ) + H ( 8 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + Z ( 8 ) + Á ( 1 ) + D ( 4 ) + É ( 5 ) = 51 ( 5 + 1 )
A Seherezádé névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Seherezádé név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Seherezádé név ? Jó helyen jársz!
A Seherezádé: 10 betűből álló női név / lánynév
A Seherezádé név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Seherezádé név magánhangzói: Á, E, É,
A Seherezádé név mássalhangzói: D, H, R, S, Z,
A Seherezádé név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

A Seherezádé névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Seherezádé névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Seherezádé névvel kapcsolatban. a Seherezádé név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Seherezádé név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Seherezádé név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Seherezádé névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Seherezádé név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Seherezádé nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Seherezádé névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!