Színes - A Színes név jelentése, Színes névnapjai, Színes név becézése és más érdekességek:

● A Színes név eredete: magyar

● A Színes név jelentése:

szín, szép alakocska, arcocska, szépecske

● A Színes név becézése / Színes becenevei:

Színeske, Színke, Színci, Színcsi, Neske, Nesi

● Színes névnapja:

január 18.
● A Színes név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Színes név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Színes névről? Görgess lejjebb!
A Színes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Színes névről

● A Színes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Színes név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + Í ( 9 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Színes névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Színes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Színes név ? Jó helyen jársz!
A Színes: 6 betűből álló női név / lánynév
A Színes név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Színes név magánhangzói: E, Í,
A Színes név mássalhangzói: SZ, N, S,
A Színes név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Színes névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Színes névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Színes névvel kapcsolatban. a Színes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Színes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Színes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Színes névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Színes név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Színes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Színes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!