Nadinka - A Nadinka név jelentése, Nadinka névnapjai, Nadinka név becézése és más érdekességek:

● A Nadinka név eredete: orosz - szláv

● A Nadinka név jelentése:

remény, reménység ( A Nadin magyar és szláv kicsinyítőképzős változata )

● A Nadinka név becézése / Nadinka becenevei:

Dina, Nadi, Nadinka, Nadus, Naduska, Nadica

● Nadinka névnapja:

augusztus 1.
● A Nadinka név típusa: N betűs női név / lánynév
● A Nadinka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nadinka névről? Görgess lejjebb!
A Nadinka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nadinka névről

● A Nadinka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nadinka név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + A ( 1 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Nadinka névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Nadinka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nadinka név ? Jó helyen jársz!
A Nadinka: 7 betűből álló női név / lánynév
A Nadinka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Nadinka név magánhangzói: A, I,
A Nadinka név mássalhangzói: D, K, N,
A Nadinka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Nadinka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Nadinka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nadinka névvel kapcsolatban. a Nadinka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nadinka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nadinka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nadinka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nadinka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nadinka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nadinka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!