Napóleon - A Napóleon név jelentése, Napóleon névnapjai, Napóleon név becézése és más érdekességek:

● A Napóleon név eredete: olasz

● A Napóleon név jelentése:

nápolyi ( Nápoly városából való )

● A Napóleon név becézése / Napóleon becenevei:

Napolka, Napi, Napus, Napka, Poli, Polka, Leon, Leonka

● Napóleon névnapja:

május 7.augusztus 15.
● A Napóleon név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Napóleon név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Napóleon névről? Görgess lejjebb!
A Napóleon az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Napóleon névről

● A Napóleon név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Napóleon név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + A ( 1 ) + P ( 7 ) + Ó ( 6 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Napóleon névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Napóleon név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Napóleon név ? Jó helyen jársz!
A Napóleon: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Napóleon név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Napóleon név magánhangzói: A, E, O, Ó,
A Napóleon név mássalhangzói: L, N, P,
A Napóleon név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Napóleon névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Napóleon névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 207 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 134 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Napóleon névvel kapcsolatban. a Napóleon név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Napóleon név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Napóleon név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Napóleon névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Napóleon név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Napóleon nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Napóleon névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!