Naftali - A Naftali név jelentése, Naftali névnapjai, Naftali név becézése és más érdekességek:

● A Naftali név eredete: héber

● A Naftali név jelentése:

birkózó, küzdő

● A Naftali név becézése / Naftali becenevei:

Nafta, Naftu, Nafti, Naftalka

● Naftali névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Naftali név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Naftali név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Naftali névről? Görgess lejjebb!
A Naftali az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Naftali névről

● A Naftali név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Naftali név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + A ( 1 ) + F ( 6 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Naftali névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Naftali név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Naftali név ? Jó helyen jársz!
A Naftali: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Naftali név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Naftali név magánhangzói: A, I,
A Naftali név mássalhangzói: F, L, N, T,
A Naftali név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Naftali névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Naftali névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 197 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 130 női név / lány név és 67 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Naftali névvel kapcsolatban. a Naftali név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Naftali név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Naftali név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Naftali névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Naftali név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Naftali nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Naftali névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!