Nepomuk - A Nepomuk név jelentése, Nepomuk névnapjai, Nepomuk név becézése és más érdekességek:

● A Nepomuk név eredete: héber

● A Nepomuk név jelentése:

Nepomuk ( csehországi ) városból való

● A Nepomuk név becézése / Nepomuk becenevei:

Nepó, Nepóka, Nepu, Pomuk, Pomukli, Pomcsi, Pomuka,

● Nepomuk névnapja:

május 16.
● A Nepomuk név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nepomuk név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nepomuk névről? Görgess lejjebb!
A Nepomuk az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nepomuk névről

● A Nepomuk név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nepomuk név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + E ( 5 ) + P ( 7 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + K ( 2 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Nepomuk névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Nepomuk név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nepomuk név ? Jó helyen jársz!
A Nepomuk: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nepomuk név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nepomuk név magánhangzói: E, O, U,
A Nepomuk név mássalhangzói: K, M, N, P,
A Nepomuk név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Nepomuk névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nepomuk névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nepomuk névvel kapcsolatban. a Nepomuk név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nepomuk név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nepomuk név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nepomuk névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nepomuk név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nepomuk nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nepomuk névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!