Szegfű - A Szegfű név jelentése, Szegfű névnapjai, Szegfű név becézése és más érdekességek:

● A Szegfű név eredete: magyar

● A Szegfű név jelentése:

szegfű ( virág )

● A Szegfű név becézése / Szegfű becenevei:

Szegi, Szegica, Szegike, Egi, Egus, Fű, Füfü, Füzke

● Szegfű névnapja:

július 17.
● A Szegfű név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Szegfű név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szegfű névről? Görgess lejjebb!
A Szegfű az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szegfű névről

● A Szegfű név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szegfű név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + E ( 5 ) + G ( 7 ) + F ( 6 ) + Ű ( 6 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Szegfű névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Szegfű név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szegfű név ? Jó helyen jársz!
A Szegfű: 6 betűből álló női név / lánynév
A Szegfű név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Szegfű név magánhangzói: E, Ű,
A Szegfű név mássalhangzói: SZ, F, G,
A Szegfű név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Szegfű névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Szegfű névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szegfű névvel kapcsolatban. a Szegfű név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szegfű név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szegfű név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szegfű névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szegfű név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szegfű nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szegfű névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!