Szellő - A Szellő név jelentése, Szellő névnapjai, Szellő név becézése és más érdekességek:

● A Szellő név eredete: magyar

● A Szellő név jelentése:

szellő ( A Szellőke névből )

● A Szellő név becézése / Szellő becenevei:

Szellőke, Szelli, Szellu, Szelluska, Szelka, Lőke

● Szellő névnapja:

április 6.augusztus 26.
● A Szellő név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Szellő név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szellő névről? Görgess lejjebb!
A Szellő az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szellő névről

● A Szellő név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szellő név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + Ő ( 3 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Szellő névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Szellő név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szellő név ? Jó helyen jársz!
A Szellő: 6 betűből álló női név / lánynév
A Szellő név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Szellő név magánhangzói: E, Ő,
A Szellő név mássalhangzói: SZ, L,
A Szellő név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Szellő névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Szellő névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szellő névvel kapcsolatban. a Szellő név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szellő név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szellő név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szellő névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szellő név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szellő nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szellő névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!