Zahira - A Zahira név jelentése, Zahira névnapjai, Zahira név becézése és más érdekességek:

● A Zahira név eredete: arab

● A Zahira név jelentése:

fényes, ragyogó, elkápráztató

● A Zahira név becézése / Zahira becenevei:

Zahi, Zahus, Zahuka, Zahuci, Zahuka, Zaha, Hira, Hirus

● Zahira névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Zahira név típusa: Z betűs női név / lánynév
● A Zahira név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zahira névről? Görgess lejjebb!
A Zahira az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zahira névről

● A Zahira név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zahira név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + A ( 1 ) + H ( 8 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Zahira névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Zahira név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zahira név ? Jó helyen jársz!
A Zahira: 6 betűből álló női név / lánynév
A Zahira név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Zahira név magánhangzói: A, I,
A Zahira név mássalhangzói: H, R, Z,
A Zahira név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Zahira névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Zahira névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 151 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 88 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zahira névvel kapcsolatban. a Zahira név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zahira név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zahira név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zahira névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zahira név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zahira nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zahira névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!