Ametiszt - Az Ametiszt név jelentése, Ametiszt névnapjai, Ametiszt név becézése és más érdekességek:

● Az Ametiszt név eredete: görög

● Az Ametiszt név jelentése:

nem részeg ( Az ametiszt féldrágakő görög eredetű latin nevéből származik )

● Az Ametiszt név becézése / Ametiszt becenevei:

Tiszti, Tisztike, Amika, Meti, Metisztke

● Ametiszt névnapja:

október 26.
● Az Ametiszt név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Ametiszt név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ametiszt névről? Görgess lejjebb!
Az Ametiszt az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ametiszt névről

● Az Ametiszt név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ametiszt név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + M ( 4 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) = 32 ( 3 + 2 )
Az Ametiszt névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Ametiszt név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ametiszt név ? Jó helyen jársz!
Az Ametiszt: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Ametiszt név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ametiszt név magánhangzói: A, E, I,
Az Ametiszt név mássalhangzói: SZ, M, T,
Az Ametiszt név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Ametiszt névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ametiszt névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ametiszt névvel kapcsolatban. az Ametiszt név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ametiszt név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ametiszt név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ametiszt névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ametiszt név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ametiszt nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ametiszt névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!