Dóra - A Dóra név jelentése, Dóra névnapjai, Dóra név becézése és más érdekességek:

● A Dóra név eredete: görög

● A Dóra név jelentése:

Isten ajándéka ( A Dorottya önállósult becézője )

● A Dóra név becézése / Dóra becenevei:

Dóri, Dórika, Dórus, Dorci, Dorcika

● Dóra névnapja:

február 6.
● A Dóra név típusa: D betűs női név / lány név
● A Dóra név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dóra névről? Görgess lejjebb!
A Dóra az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dóra névről

● A Dóra név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dóra név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Ó ( 6 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Dóra névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Dóra név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dóra név ? Jó helyen jársz!
A Dóra: 4 betűből álló női név / lány név
A Dóra név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
A Dóra név magánhangzói: A, Ó,
A Dóra név mássalhangzói: D, R,
A Dóra név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Dóra névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Dóra névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 221 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 116 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dóra névvel kapcsolatban. a Dóra név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dóra név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dóra név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dóra névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dóra név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dóra nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dóra névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!