Dalma - A Dalma név jelentése, Dalma névnapjai, Dalma név becézése és más érdekességek:

● A Dalma név eredete: magyar - fantázia - egyéni névalkotás

● A Dalma név jelentése:

testes. ( Vörösmarty Mihály névalkotása a dal szóból )

● A Dalma név becézése / Dalma becenevei:

Dalmi, Dalmus, Dalmika, Dalmu, Alma, Almácska

● Dalma névnapja:

május 7.május 12.július 12.december 5.
● A Dalma név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dalma név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dalma névről? Görgess lejjebb!
A Dalma az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dalma névről

● A Dalma név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dalma név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + A ( 1 ) = 13 ( 1 + 3 )
A Dalma névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Dalma név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dalma név ? Jó helyen jársz!
A Dalma: 5 betűből álló női név / lánynév
A Dalma név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Dalma név magánhangzói: A,
A Dalma név mássalhangzói: D, L, M,
A Dalma név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Dalma névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dalma névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dalma névvel kapcsolatban. a Dalma név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dalma név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dalma név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dalma névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dalma név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dalma nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dalma névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!