Damira - A Damira név jelentése, Damira névnapjai, Damira név becézése és más érdekességek:

● A Damira név eredete: szláv

● A Damira név jelentése:

békét ad ( A Damir férfinév női párja )

● A Damira név becézése / Damira becenevei:

Dami, Mira, MIrus, Damirka, Damirus, Mircsi

● Damira névnapja:

szeptember 26.december 11.
● A Damira név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Damira név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Damira névről? Görgess lejjebb!
A Damira az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Damira névről

● A Damira név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Damira név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Damira névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Damira név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Damira név ? Jó helyen jársz!
A Damira: 6 betűből álló női név / lánynév
A Damira név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Damira név magánhangzói: A, I,
A Damira név mássalhangzói: D, M, R,
A Damira név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Damira névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Damira névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Damira névvel kapcsolatban. a Damira név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Damira név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Damira név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Damira névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Damira név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Damira nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Damira névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!