Dagobert - A Dagobert név jelentése, Dagobert névnapjai, Dagobert név becézése és más érdekességek:

● A Dagobert név eredete: germán

● A Dagobert név jelentése:

ragyogó, mint a nap

● A Dagobert név becézése / Dagobert becenevei:

Dago, Dagi, Gobi, Berti

● Dagobert névnapja:

december 23.
● A Dagobert név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dagobert név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dagobert névről? Görgess lejjebb!
A Dagobert az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dagobert névről

● A Dagobert név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dagobert név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + G ( 7 ) + O ( 6 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Dagobert névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Dagobert név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dagobert név ? Jó helyen jársz!
A Dagobert: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dagobert név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dagobert név magánhangzói: A, E, O,
A Dagobert név mássalhangzói: B, D, G, R, T,
A Dagobert név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dagobert névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dagobert névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dagobert névvel kapcsolatban. a Dagobert név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dagobert név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dagobert név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dagobert névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dagobert név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dagobert nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dagobert névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!