Dalibor - A Dalibor név jelentése, Dalibor névnapjai, Dalibor név becézése és más érdekességek:

● A Dalibor név eredete: szláv - cseh - lengyel

● A Dalibor név jelentése:

távol harc

● A Dalibor név becézése / Dalibor becenevei:

Dali, Bor, Borka, Dalika, Ali, Alibor

● Dalibor névnapja:

július 25.
● A Dalibor név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dalibor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dalibor névről? Görgess lejjebb!
A Dalibor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dalibor névről

● A Dalibor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dalibor név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Dalibor névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Dalibor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dalibor név ? Jó helyen jársz!
A Dalibor: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dalibor név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dalibor név magánhangzói: A, I, O,
A Dalibor név mássalhangzói: B, D, L, R,
A Dalibor név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dalibor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dalibor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dalibor névvel kapcsolatban. a Dalibor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dalibor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dalibor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dalibor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dalibor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dalibor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dalibor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!