Dagomér - A Dagomér név jelentése, Dagomér névnapjai, Dagomér név becézése és más érdekességek:

● A Dagomér név eredete: germán

● A Dagomér név jelentése:

híres, mint a ragyogó nap ( A Dagomar név magyar alakja )

● A Dagomér név becézése / Dagomér becenevei:

Dago, Gomér, Dagi, Mérus

● Dagomér névnapja:

december 23.
● A Dagomér név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dagomér név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dagomér névről? Görgess lejjebb!
A Dagomér az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dagomér névről

● A Dagomér név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dagomér név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + G ( 7 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + É ( 5 ) + R ( 9 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Dagomér névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Dagomér név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dagomér név ? Jó helyen jársz!
A Dagomér: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dagomér név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dagomér név magánhangzói: A, É, O,
A Dagomér név mássalhangzói: D, G, M, R,
A Dagomér név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dagomér névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dagomér névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dagomér névvel kapcsolatban. a Dagomér név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dagomér név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dagomér név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dagomér névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dagomér név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dagomér nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dagomér névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!