Hannibál - A Hannibál név jelentése, Hannibál névnapjai, Hannibál név becézése és más érdekességek:

● A Hannibál név eredete: föníciai

● A Hannibál név jelentése:

Baal isten kegyelme

● A Hannibál név becézése / Hannibál becenevei:

Hani, Hankó, Nibi, Bál, Bálka, Nibál

● Hannibál névnapja:

május 16.
● A Hannibál név típusa: H betűs férfi név / fiúnév
● A Hannibál név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hannibál névről? Görgess lejjebb!
A Hannibál az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hannibál névről

● A Hannibál név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hannibál név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Hannibál névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Hannibál név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hannibál név ? Jó helyen jársz!
A Hannibál: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Hannibál név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Hannibál név magánhangzói: A, Á, I,
A Hannibál név mássalhangzói: B, H, L, N,
A Hannibál név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Hannibál névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Hannibál névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 159 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 87 női név / lány név és 72 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hannibál névvel kapcsolatban. a Hannibál név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hannibál név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hannibál név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hannibál névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hannibál név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hannibál nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hannibál névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!