Habakuk - A Habakuk név jelentése, Habakuk névnapjai, Habakuk név becézése és más érdekességek:

● A Habakuk név eredete: héber

● A Habakuk név jelentése:

ölelő, küzdő

● A Habakuk név becézése / Habakuk becenevei:

Habi, Haba, Baku

● Habakuk névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Habakuk név típusa: H betűs férfi név / fiúnév
● A Habakuk név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Habakuk névről? Görgess lejjebb!
A Habakuk az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Habakuk névről

● A Habakuk név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Habakuk név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + B ( 2 ) + A ( 1 ) + K ( 2 ) + U ( 3 ) + K ( 2 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Habakuk névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Habakuk név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Habakuk név ? Jó helyen jársz!
A Habakuk: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Habakuk név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Habakuk név magánhangzói: A, U,
A Habakuk név mássalhangzói: B, H, K,
A Habakuk név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Habakuk névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Habakuk névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 159 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 87 női név / lány név és 72 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Habakuk névvel kapcsolatban. a Habakuk név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Habakuk név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Habakuk név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Habakuk névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Habakuk név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Habakuk nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Habakuk névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!