Augusztusz - Az Augusztusz név jelentése, Augusztusz névnapjai, Augusztusz név becézése és más érdekességek:

● Az Augusztusz név eredete: latin

● Az Augusztusz név jelentése:

tiszteletreméltó, fenséges, méltóságos

● Az Augusztusz név becézése / Augusztusz becenevei:

Guszti, Gusztika, Tuszi, Tuszika

● Augusztusz névnapja:

augusztus 3.augusztus 8.
● Az Augusztusz név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Augusztusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Augusztusz névről? Görgess lejjebb!
Az Augusztusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Augusztusz névről

● Az Augusztusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Augusztusz név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + U ( 3 ) + G ( 7 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Augusztusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Augusztusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Augusztusz név ? Jó helyen jársz!
Az Augusztusz: 10 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Augusztusz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Augusztusz név magánhangzói: A, U,
Az Augusztusz név mássalhangzói: SZ, G, T,
Az Augusztusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

Az Augusztusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Augusztusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Augusztusz névvel kapcsolatban. az Augusztusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Augusztusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Augusztusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Augusztusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Augusztusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Augusztusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Augusztusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!