Anasztáz - Az Anasztáz név jelentése, Anasztáz névnapjai, Anasztáz név becézése és más érdekességek:

● Az Anasztáz név eredete: görög

● Az Anasztáz név jelentése:

a feltámadott

● Az Anasztáz név becézése / Anasztáz becenevei:

Nasztáz, Sztázi, Anika

● Anasztáz névnapja:

január 6.január 8.március 10.április 21.április 27.december 25.január 22.december 19.
● Az Anasztáz név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Anasztáz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Anasztáz névről? Görgess lejjebb!
Az Anasztáz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Anasztáz névről

● Az Anasztáz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Anasztáz név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Anasztáz névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Anasztáz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Anasztáz név ? Jó helyen jársz!
Az Anasztáz: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Anasztáz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Anasztáz név magánhangzói: A, Á,
Az Anasztáz név mássalhangzói: SZ, N, T, Z,
Az Anasztáz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Anasztáz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Anasztáz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Anasztáz névvel kapcsolatban. az Anasztáz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Anasztáz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Anasztáz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Anasztáz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Anasztáz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Anasztáz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Anasztáz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!