Ritta - A Ritta név jelentése, Ritta névnapjai, Ritta név becézése és más érdekességek:

● A Ritta név eredete: olasz - latin

● A Ritta név jelentése:

gyöngy ( A Rita alakváltozata )

● A Ritta név becézése / Ritta becenevei:

Rittu, Rittuka, Rittus, Rittka, Ritti, Rittácska

● Ritta névnapja:

május 22.augusztus 26.
● A Ritta név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Ritta név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Ritta névről? Görgess lejjebb!
A Ritta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Ritta névről

● A Ritta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Ritta név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Ritta névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Ritta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Ritta név ? Jó helyen jársz!
A Ritta: 5 betűből álló női név / lánynév
A Ritta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Ritta név magánhangzói: A, I,
A Ritta név mássalhangzói: R, T,
A Ritta név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Ritta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Ritta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Ritta névvel kapcsolatban. a Ritta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Ritta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Ritta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Ritta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Ritta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Ritta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Ritta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!