Mateusz - A Mateusz név jelentése, Mateusz névnapjai, Mateusz név becézése és más érdekességek:

● A Mateusz név eredete: héber - latin ( bibliai )

● A Mateusz név jelentése:

Isten ajándéka ( A Máté név latin alakváltozata )

● A Mateusz név becézése / Mateusz becenevei:

Mati, Matika, Teó, Teusz, Matkó, Matus

● Mateusz névnapja:

február 24.december 8.
● A Mateusz név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mateusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mateusz névről? Görgess lejjebb!
A Mateusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mateusz névről

● A Mateusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mateusz név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Mateusz névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Mateusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mateusz név ? Jó helyen jársz!
A Mateusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mateusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Mateusz név magánhangzói: A, E, U,
A Mateusz név mássalhangzói: SZ, M, T,
A Mateusz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Mateusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mateusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 358 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 225 női név / lány név és 133 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mateusz névvel kapcsolatban. a Mateusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mateusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mateusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mateusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mateusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mateusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mateusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!