Nátánael - A Nátánael név jelentése, Nátánael névnapjai, Nátánael név becézése és más érdekességek:

● A Nátánael név eredete: héber

● A Nátánael név jelentése:

Isten ajándéka

● A Nátánael név becézése / Nátánael becenevei:

Nátánka, Tánka, Náti, Nátus, Nátó, Nátu, Nátka, Tánka, Táni

● Nátánael névnapja:

november 9.
● A Nátánael név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nátánael név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nátánael névről? Görgess lejjebb!
A Nátánael az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nátánael névről

● A Nátánael név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nátánael név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Nátánael névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Nátánael név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nátánael név ? Jó helyen jársz!
A Nátánael: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nátánael név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nátánael név magánhangzói: A, Á, E,
A Nátánael név mássalhangzói: L, N, T,
A Nátánael név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Nátánael névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nátánael névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nátánael névvel kapcsolatban. a Nátánael név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nátánael név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nátánael név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nátánael névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nátánael név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nátánael nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nátánael névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!