Damjána - A Damjána név jelentése, Damjána névnapjai, Damjána név becézése és más érdekességek:

● A Damjána név eredete: görög - latin

● A Damjána név jelentése:

szelídítő, a népből származó (A Damján név női párja)

● A Damjána név becézése / Damjána becenevei:

Dami, Mia, Miána, Damus, Damika

● Damjána névnapja:

szeptember 26.szeptember 27.
● A Damjána név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Damjána név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Damjána névről? Görgess lejjebb!
A Damjána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Damjána névről

● A Damjána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Damjána név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) + J ( 1 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Damjána névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Damjána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Damjána név ? Jó helyen jársz!
A Damjána: 7 betűből álló női név / lánynév
A Damjána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Damjána név magánhangzói: A, Á,
A Damjána név mássalhangzói: D, J, M, N,
A Damjána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Damjána névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Damjána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Damjána névvel kapcsolatban. a Damjána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Damjána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Damjána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Damjána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Damjána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Damjána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Damjána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!