Herkules - A Herkules név jelentése, Herkules névnapjai, Herkules név becézése és más érdekességek:

● A Herkules név eredete: görög ( mitológiai )

● A Herkules név jelentése:

Héraklész ( görög mitológiai hős ) latin neve

● A Herkules név becézése / Herkules becenevei:

Herku, Herkuka, Herkuci

● Herkules névnapja:

július 14.
● A Herkules név típusa: H betűs férfi név / fiúnév
● A Herkules név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Herkules névről? Görgess lejjebb!
A Herkules az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Herkules névről

● A Herkules név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Herkules név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + U ( 3 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Herkules névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Herkules név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Herkules név ? Jó helyen jársz!
A Herkules: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Herkules név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Herkules név magánhangzói: E, U,
A Herkules név mássalhangzói: H, K, L, R, S,
A Herkules név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Herkules névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Herkules névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Herkules névvel kapcsolatban. a Herkules név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Herkules név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Herkules név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Herkules névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Herkules név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Herkules nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Herkules névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!