Norbert - A Norbert név jelentése, Norbert névnapjai, Norbert név becézése és más érdekességek:

● A Norbert név eredete: német

● A Norbert név jelentése:

északi fény, híres

● A Norbert név becézése / Norbert becenevei:

Norbi, Norbika, Norb, Norbu, Berti, Bert

● Norbert névnapja:

június 6.
● A Norbert név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Norbert név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Norbert névről? Görgess lejjebb!
A Norbert az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Norbert névről

● A Norbert név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Norbert név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Norbert névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Norbert név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Norbert név ? Jó helyen jársz!
A Norbert: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Norbert név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Norbert név magánhangzói: E, O,
A Norbert név mássalhangzói: B, N, R, T,
A Norbert név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Norbert névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Norbert névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Norbert névvel kapcsolatban. a Norbert név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Norbert név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Norbert név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Norbert névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Norbert név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Norbert nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Norbert névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!