Nesztor - A Nesztor név jelentése, Nesztor névnapjai, Nesztor név becézése és más érdekességek:

● A Nesztor név eredete: görög ( mitológiai )

● A Nesztor név jelentése:

mindig hazatérő, ( mindig ) visszatérő

● A Nesztor név becézése / Nesztor becenevei:

Nesztu, Nesztó, Nesztorka, Esztor, Tor

● Nesztor névnapja:

február 26.szeptember 8.
● A Nesztor név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nesztor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nesztor névről? Görgess lejjebb!
A Nesztor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nesztor névről

● A Nesztor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nesztor név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Nesztor névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Nesztor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nesztor név ? Jó helyen jársz!
A Nesztor: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nesztor név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nesztor név magánhangzói: E, O,
A Nesztor név mássalhangzói: SZ, N, R, T,
A Nesztor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Nesztor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nesztor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 207 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 134 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nesztor névvel kapcsolatban. a Nesztor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nesztor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nesztor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nesztor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nesztor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nesztor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nesztor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!