Antal - Az Antal név jelentése, Antal névnapjai, Antal név becézése és más érdekességek:

● Az Antal név eredete: latin

● Az Antal név jelentése:

herceg, fejedelem, elöljáró

● Az Antal név becézése / Antal becenevei:

Anti, Antika, Tóni, Toncsi, Tancsi, Tani, Anton

● Antal névnapja:

január 17.június 13.július 5.
● Az Antal név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Antal név előfordulási gyakorisága: Gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Antal névről? Görgess lejjebb!
Az Antal az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Antal névről

● Az Antal név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Antal név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) = 12 ( 1 + 2 )
Az Antal névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Antal név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Antal név ? Jó helyen jársz!
Az Antal: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Antal név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Antal név magánhangzói: A,
Az Antal név mássalhangzói: L, N, T,
Az Antal név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Antal névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Antal névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 507 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 324 női név / lány név és 183 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Antal névvel kapcsolatban. az Antal név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Antal név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Antal név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Antal névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Antal név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Antal nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Antal névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!