Adalbert - Az Adalbert név jelentése, Adalbert névnapjai, Adalbert név becézése és más érdekességek:

● Az Adalbert név eredete: germán

● Az Adalbert név jelentése:

nemes, fényes, híres

● Az Adalbert név becézése / Adalbert becenevei:

Dalbert, Dalbi, Adi, Adal, Dalka

● Adalbert névnapja:

április 23.szeptember 27.
● Az Adalbert név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Adalbert név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Adalbert névről? Görgess lejjebb!
Az Adalbert az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Adalbert névről

● Az Adalbert név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Adalbert név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Adalbert névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Adalbert név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Adalbert név ? Jó helyen jársz!
Az Adalbert: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Adalbert név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Adalbert név magánhangzói: A, E,
Az Adalbert név mássalhangzói: B, D, L, R, T,
Az Adalbert név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Adalbert névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Adalbert névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Adalbert névvel kapcsolatban. az Adalbert név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Adalbert név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Adalbert név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Adalbert névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Adalbert név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Adalbert nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Adalbert névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!