Mirjam - A Mirjam név jelentése, Mirjam névnapjai, Mirjam név becézése és más érdekességek:

● A Mirjam név eredete: héber

● A Mirjam név jelentése:

mirha, keserűség ( A Mária eredeti héber formája. )

● A Mirjam név becézése / Mirjam becenevei:

Miri, Mirike, Mirus, Miruska, Mircsi, Mircsa

● Mirjam névnapja:

augusztus 22.
● A Mirjam név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Mirjam név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mirjam névről? Görgess lejjebb!
A Mirjam az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mirjam névről

● A Mirjam név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mirjam név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + J ( 1 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Mirjam névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Mirjam név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mirjam név ? Jó helyen jársz!
A Mirjam: 6 betűből álló női név / lánynév
A Mirjam név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Mirjam név magánhangzói: A, I,
A Mirjam név mássalhangzói: J, M, R,
A Mirjam név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Mirjam névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Mirjam névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 360 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 226 női név / lány név és 134 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mirjam névvel kapcsolatban. a Mirjam név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mirjam név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mirjam név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mirjam névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mirjam név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mirjam nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mirjam névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!