Miriam - A Miriam név jelentése, Miriam névnapjai, Miriam név becézése és más érdekességek:

● A Miriam név eredete: héber

● A Miriam név jelentése:

mirha, keserűség ( A Mirjam alakváltozata )

● A Miriam név becézése / Miriam becenevei:

Miri, Mirike, Mirus, Miruska, Mircsi, Mircsa

● Miriam névnapja:

augusztus 22.
● A Miriam név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Miriam név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Miriam névről? Görgess lejjebb!
A Miriam az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Miriam névről

● A Miriam név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Miriam név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Miriam névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Miriam név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Miriam név ? Jó helyen jársz!
A Miriam: 6 betűből álló női név / lánynév
A Miriam név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Miriam név magánhangzói: A, I,
A Miriam név mássalhangzói: M, R,
A Miriam név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Miriam névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Miriam névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Miriam névvel kapcsolatban. a Miriam név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Miriam név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Miriam név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Miriam névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Miriam név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Miriam nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Miriam névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!