Mirjám - A Mirjám név jelentése, Mirjám névnapjai, Mirjám név becézése és más érdekességek:

● A Mirjám név eredete: héber

● A Mirjám név jelentése:

mirha, keserűség ( A Mirjam név alakváltozata )

● A Mirjám név becézése / Mirjám becenevei:

Mirji, Mirjike, Mirjus, Mirja, Mirjuska

● Mirjám névnapja:

augusztus 22.
● A Mirjám név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Mirjám név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mirjám névről? Görgess lejjebb!
A Mirjám az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mirjám névről

● A Mirjám név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mirjám név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) + J ( 1 ) + Á ( 1 ) + M ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Mirjám névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Mirjám név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mirjám név ? Jó helyen jársz!
A Mirjám: 6 betűből álló női név / lánynév
A Mirjám név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Mirjám név magánhangzói: Á, I,
A Mirjám név mássalhangzói: J, M, R,
A Mirjám név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Mirjám névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Mirjám névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mirjám névvel kapcsolatban. a Mirjám név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mirjám név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mirjám név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mirjám névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mirjám név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mirjám nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mirjám névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!