Zakariás - A Zakariás név jelentése, Zakariás névnapjai, Zakariás név becézése és más érdekességek:

● A Zakariás név eredete: héber - latin

● A Zakariás név jelentése:

Jahve ismét megemlékezett

● A Zakariás név becézése / Zakariás becenevei:

Zaki, Zakus, Zakó, Zakuka, Zakuci, Zak, Kari, Karcsi, Karu

● Zakariás névnapja:

február 21.március 15.szeptember 6.november 5.
● A Zakariás név típusa: Z betűs férfi név / fiúnév
● A Zakariás név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zakariás névről? Görgess lejjebb!
A Zakariás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zakariás névről

● A Zakariás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zakariás név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + A ( 1 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Zakariás névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Zakariás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zakariás név ? Jó helyen jársz!
A Zakariás: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Zakariás név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Zakariás név magánhangzói: A, Á, I,
A Zakariás név mássalhangzói: K, R, S, Z,
A Zakariás név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Zakariás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Zakariás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 154 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zakariás névvel kapcsolatban. a Zakariás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zakariás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zakariás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zakariás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zakariás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zakariás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zakariás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!