Genovéva - A Genovéva név jelentése, Genovéva névnapjai, Genovéva név becézése és más érdekességek:

● A Genovéva név eredete: germán

● A Genovéva név jelentése:

nemzetség, asszony

● A Genovéva név becézése / Genovéva becenevei:

Nova, Novéva, Véva, Vévus, Genuci, Geno, Genoka, Geni

● Genovéva névnapja:

január 3.
● A Genovéva név típusa: G betűs női név / lánynév
● A Genovéva név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Genovéva névről? Görgess lejjebb!
A Genovéva az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Genovéva névről

● A Genovéva név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Genovéva név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + O ( 6 ) + V ( 4 ) + É ( 5 ) + V ( 4 ) + A ( 1 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Genovéva névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Genovéva név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Genovéva név ? Jó helyen jársz!
A Genovéva: 8 betűből álló női név / lánynév
A Genovéva név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Genovéva név magánhangzói: A, E, É, O,
A Genovéva név mássalhangzói: G, N, V,
A Genovéva név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Genovéva névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Genovéva névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Genovéva névvel kapcsolatban. a Genovéva név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Genovéva név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Genovéva név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Genovéva névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Genovéva név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Genovéva nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Genovéva névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!