Bernarda - A Bernarda név jelentése, Bernarda névnapjai, Bernarda név becézése és más érdekességek:

● A Bernarda név eredete: germán - latin

● A Bernarda név jelentése:

erős medve ( A Bernát férfinév latin Bernatus változatának női párja )

● A Bernarda név becézése / Bernarda becenevei:

Berni, Bernus, Bernuska, Berna, Nardika, Nardus

● Bernarda névnapja:

április 16.május 19.május 20.
● A Bernarda név típusa: B betűs női név / lány név
● A Bernarda név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bernarda névről? Görgess lejjebb!
A Bernarda az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bernarda névről

● A Bernarda név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bernarda név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Bernarda névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Bernarda név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bernarda név ? Jó helyen jársz!
A Bernarda: 8 betűből álló női név / lány név
A Bernarda név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Bernarda név magánhangzói: A, E,
A Bernarda név mássalhangzói: B, D, N, R,
A Bernarda név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

A Bernarda névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Bernarda névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 299 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bernarda névvel kapcsolatban. a Bernarda név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bernarda név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bernarda név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bernarda névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bernarda név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bernarda nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bernarda névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!